Zelena tehnologija

Na tržištima Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Albanije moguće je ostvariti povrat dela sredstava za kupovinu proizvoda sa sertifikatom “Zelena tehnologija” odobreno programom GEFF (Green Economy Financing Facility) Europske banke za obnovu i razvoj.

GEFF u Srbiji

GEFF na Zapadnom Balkanu predstavlja deo međunarodnog EBRD GEFF programa. Predstavljajući tehnološke mogućnosti i koristi, EBRD Instrumenti finansiranja u oblasti zelene ekonomije (GEFF) demonstriraju poslovne prilike za ulaganja u visokoefikasne tehnologije, usluge i prakse. Ovo znanje pomaže mreži od preko 130 lokalnih finansijskih institucija koje podstiču rast svojih klijenata kroz zelenu ekonomiju, pretvarajući je iz mogućnosti u kvalitetne investicije.

GEFF-ovi alati i konsultanti kreditne linije pomažu u donošenju zdravih finansijskih odluka za zelene investicije i tržišne prakse u 24 zemlje – podržavanjem njihove tranzicije ka zelenoj ekonomiji. Ovaj program je do sada omogućio da više od 129.000 pravnih i fizičkih lica realizuje svoja ulaganja u oblasti zelene ekonomije, zajednički smanjujući emisiju CO2 za preko 7.000.000 tona na godišnjem nivou.

Ulaganja u Zelenu tehnologiju donose korist

Ulaganja u oblasti zelene ekonomije donose korist kako vama, tako i ekonomiji i životnoj sredini.

Za domaćinstva

Za preduzeća

Za životnu sredinu

Kredit za poboljšanje energetske efikasnosti domaćinstva

Dobijte do 20% EU Granta

U okviru GEFF programa za finansiranje zelene ekonomije, omogućeno je kreditiranje Gilles-ove opreme, namenjeno svim građanima koji žele da investiraju u energetski efikasna rešenja za svoje domove.

Namena kredita – nabavka opreme za grejanje koje donose ekonomičnost i uštedu.

Korisnicima kredita na raspolaganju je i finansijski podsticaj, bespovratna sredstva koja isplaćuje EBRD, u iznosu od 15 do 20% od ukupnog iznosa investicije.

Maksimalni period otplate kredita iznosi 120 meseci.

Najviši predviđeni iznos kredita 3.000.000 RSD.

Gilles odobrene proizvode možete pronaći na online katalogu za odabir tehnologije Tehnološki selektor, koji je razvila i odobrila EBRD.