Istorija kompanije

Davne 1984, Anton Hargassner obećao je svojoj ženi lepši i udobniji dom. Kao sin poljoprivrednog preduzetnika sa velikim delom šume, morao je mnogo da radi sa drvetom i naučio je da ceni drvo kao dragocenu sirovinu. Stoga, drugo gorivo nije dolazilo u obzir.

Međutim, ono što je u to vreme bilo dostupno u tehnologiji grejanja, Anton Hargassner je smatrao potpuno nezadovoljavajućim. Stalno pretovarivanje bilo je dosadan i prljav posao, sve je bilo na nivou kamenog doba. Dakle, ostalo je samo jedno, a to je, da sam pronađe rešenje.

2020
Istorijat
Hargassner preuzima kompaniju GILLES Energie- und Umvelttechnik

Hargassner preuzima kompaniju GILLES Energie- und Umvelttechnik iz Gmundena, koja se bavi razvojem i prodajom sistema grejanja na pelet i drvnu sečku - u opsegu snage od 12kV do 160KV - a poslednjih godina takođe sve više i veoma uspešno u izgradnji industrijskih postrojenja bio je aktivan od 180kV do 2.500 kV. Kompanija ima 60 zaposlenih i aktivna je u raznim evropskim zemljama. Fokus integracije je na rastu. Cilj je okupiti najbolje od obe kompanije. Direktori HARGASSNER-a Markus i Anton Hargassner preuzimanjem govore o „važnoj prekretnici za dalji razvoj kompanije“, koja jača poziciju na odgovarajućim tržištima.

Da bi dodatno ojačao svoje prisustvo u sektoru alternativne energije, Hargassner je stekao udeo u Thermosolaru. Ova kompanija se bavi razvojem, proizvodnjom i prodajom inovativnih sistema solarne energije.

U proizvodnji se gradi lagana građevinska hala sa dodatnih 1.200 prostora za palete kako bi se zadovoljile potrebe tržišta.

2019
Istorijat
Hargassner Energy World

Hargassner Energy World se otvara u okviru vlastite izložbe od 7. do 9. juna 2019.

Preko 10.000 posetilaca nije propustilo ovaj događaj i zajedno sa preko 600 zaposlenih do danas, takmičilo se u nezaboravnom vikendu. Pogledajte više na: Hargassner Energy World ili na In-House Exhibition 2019.

2017
Istorijat
Rađa se Hargassner Energy World

Preokretom 23. novembra 2017. godine, širenje kompanije Hargassner započinje na površini od 6.000 m². Novi centar za obuku, korisnički centar sa impresivnim svetom biomase i najsavremeniji kancelarijski prostor grade se uz ulaganje od 10 miliona evra. Pogledajte više na: Hargassner Energy-World.

2015
Istorijat
Proširenje sopstvenog energetskog parka

Proširenje sopstvenog energetskog parka na preko 25.000 m². Ovde ćete naći topole, vrbe,sojinu slamu i sidele, kao i mnoge druge eksperimentalne biljke. Ovde testiramo pogodnost širokog spektra šuma sa kratkim rotacijama za sagorevanje. Više detalja možete pronaći u Energy Forest.

2013/2014
Istorijat
Ceremonija otkrivanja novog logističkog centra

Održana je ceremonija otkrivanja novog, ultramodernog logističkog centra ukupne površine 6.300 m². Kamen temeljac su 7 pristaništa za kamione i pretovarno skladište na nivou poda za istovremeno ubiranje 20 tereta.

Ukupna površina kompanije iznosila je oko 30.000 m².

2010 - 2012
Istorijat
Otvaranje sopstvenog fitnes centra
Otvaranje produžetka sa sopstvenim fitnes centrom za zaposlene sa zelenom krovnom terasom koja vas poziva da se opustite i napunite baterije. Nova trpezarija i moderne društvene prostorije upotpunjuju sliku oaze vitalnosti zaposlenih. Izgradnja novog istraživačko-razvojnog centra na dodatnih 3.600 m².
2009
Istorijat
11.000 m² veće proizvodne površine
Proširenje sa predviđanjem. Dobro pripremljeni za budućnost! Do sada, poslednji preokret za džinovsko produženje. 11.000 m² veće proizvodne površine, vitalni centar za radnike sa sopstvenim fitnes studijem samo su neki od temelja nove zgrade.
2004
Istorijat
Otvaranje najsavremenijeg evropskog centra za grejanje na biomasu
Jasno prepoznatljiv izdaleka i arhitektonski izražajan: Novi Hargassner "Heiztechnik Erlebnisvelt" u mestu Veng im Innkreis apsolutno je jedinstven i posetioce dočekuje u fascinantnoj atmosferi.
2002
Istorijat
Postavljanje temelja
Ceremonija postavljanja temelja se održava u prostorijama nove kompanije direktno na glavnom putu u Vengu.
1996
Istorijat
Poslednje širenje kompanije u Gunderdingu
Usledilo je poslednje širenje kompanije u Gunderdingu. Nova zgrada je obezbedila prostor za test i demonstrativni sistem grejanja, za skladište goriva i sav izložbeni materijal. Više strukturnih mera više nije moglo biti sprovedeno na ovom području. Sledećih godina javila se ideja o novom mestu kompanije.
1986
Istorijat
Prvo širenje na pomolu

Samo dve godine nakon početka, proizvodni podaci pokazali su da je prvo širenje na pomolu. Prilagođena je pomoćna zgrada, nova fabrička hala trebalo bi da bude dovoljna za narednih nekoliko godina. Samo 3 godine kasnije, usledio je sledeći korak, postojećoj je dodata još jedna proizvodna hala, a operativni prostor se više nego udvostručio.

1984
Istorijat
„Treba nam više prostora!“
Mala radionica bila je dovoljna da Hargassner počne da proizvodi potrebne količine. Sa sve većim interesovanjem kupaca i neumoljivim prepoznavanjem imena Hargassner kao brenda, ubrzo je postalo jasno: „Treba nam više prostora!“